Waarom moet ik poortnummers instellen?

Wil je op ieder moment en op ieder apparaat e-mails bekijken en versturen? Dan raden wij aan om een mailprogramma te gebruiken, zoals Microsoft Outlook of Mozilla Thunderbird. Om jouw e-mailadres te koppelen aan je mailprogramma, moet je handmatig de instellingen invoeren. De poortnummers zijn een belangrijk onderdeel van het toevoegen en instellen van je e-mailadres. Als je niet de juiste poortnummers invoert, dan is de kans aannemelijk dat je geen e-mails kunt versturen of aanmaken.

Welke poortnummers moet ik instellen?

IMAP-instellingen:
- Vul poort 993 in voor een beveiligde SSL/TLS verbinding (aanbevolen)
- Vul poort 143 in voor een onbeveiligde verbinding

POP-instellingen:
- Vul poort 995 in voor een beveiligde SSL/TLS verbinding (aanbevolen)
- Vul poort 110 in voor een onbeveiligde verbinding

SMTP-instellingen:
- Vul poort 465 in voor een beveiligde SSL/TLS verbinding (aanbevolen)
- Vul poort 587 in voor een onbeveiligde verbinding