Het aantal gebruikers van onze diensten is het afgelopen jaar bijna verdubbeld. Hier zijn wij hartstikke trots op! Hoewel wij veel hebben geïnvesteerd in softwarematige verbeteringen, zullen wij ook moeten investeren in hardware om de prestaties van onze diensten zo optimaal mogelijk te houden. Om de kwaliteit van onze diensten te kunnen blijven garanderen, zullen wij op woensdag 15 januari alle webhostingpakketten migreren naar nieuwe, hoogwaardige servers.

De servermigratie heeft betrekking op alle shared hostingpakketten op de volgende webservers: web2.zimpleweb.nl, web3.zimpleweb.nl en web4.zimpleweb.nl. De migratie naar de nieuwe server web1.zimpleweb.nl zal plaatsvinden tussen 21:00 en 00:00. Op die avond is onze support tot 01:00 middernacht bereikbaar, mocht je problemen ervaren na de migratie. 

Blijft mijn website online tijdens de migratie?

Wij doen ons uiterste best om je website tijdens de migratie online te houden. Vooralsnog hebben wij geen migraties verricht waarbij de websites langdurig onbereikbaar zijn geweest. Wij raden wel aan om geen werkzaamheden aan je website te verrichten tussen 21:00 en 00:00. Wij maken namelijk een kopie van je pakket en zetten deze over naar onze nieuwe server. Nieuwe wijzigingen worden na het maken van de kopie niet meer meegenomen tijdens de migratie.

Moet ik zelf nog iets doen?

Onze prioriteit ligt bij het aanbieden van de beste service. Om die reden proberen wij zoveel mogelijk zaken voor je uit handen te nemen. Wil je zeker weten of je zelf nog iets moet doen voor de migratie? Bekijk dan onderstaand overzicht:

Ik heb mijn domeinnaam elders geregistreerd staan
- Ik gebruik nameservers -> Als je ns1.zimpleweb.nl en ns2.zimpleweb.nl hebt ingesteld, dan hoef je niets te doen
- Ik gebruik DNS -> Wijzig het IP-adres op woensdagavond na 21:00 naar 5.59.134.236

Ik maak gebruik van Cloudflare of een andere CDN dienst
- Wijzig in het paneel van Cloudflare of andere CDN dienst het IP-adres naar 5.59.134.236. Gelieve dit na woensdagavond 21:00 uur te doen

Ik heb mijn e-mailprogramma (Outlook, Gmail, etc.) gekoppeld aan mijn webhostingpakket
- Controleer de inkomende en uitgaande mailservers die in je mailprogramma zijn ingesteld
- Ik gebruik mail.(mijndomeinnaam).extensie (bijvoorbeeld mail.zimpleweb.nl) -> Je hoeft niets te doen
- Ik gebruik web2.zimpleweb.nl of web3.zimpleweb.nl -> Wijzig na woensdagavond 21:00 zowel de inkomende als uitgaande mailserver naar web1.zimpleweb.nl. Er bestaat een kans dat je tussen 21:00 en 22:00 inkomende e-mails misloopt. Deze worden echter wel opgeslagen op de oude servers. Deze kun je tot 7 dagen na de migratie bekijken via 
https://web2.zimpleweb.nl/webmail/ en https://web3.zimpleweb.nl/webmail/

De servermigratie is niet van toepassing op onze VPS-diensten. 

 Friday, January 10, 2020

« Terug