In februari werd bekend dat Chrome, de officiële browser van Google, bekendmaakte dat websites zonder HTTPS vanaf 1 juli 2018 gemarkeerd zullen worden als onveilig. Websites die wel zijn voorzien van HTTPS, krijgen een groen slotje in de adresbalk. De zoekgigant zet hiermee een grote stap naar een veiliger internet voor iedereen. Diverse webbrowsers belonen veilige websites met een veiligheidsslot in de adresbalk, terwijl onbeveiligde websites worden voorzien van een waarschuwing.

HTTPS is een beveiligde versie van de 'onveilige' HTTP. De verbinding tussen bezoekers en een HTTPS-website is namelijk versleuteld dankzij een SSL-certificaat. Hierdoor is het voor kwaadwillenden lastiger om gevoelige informatie te onderscheppen. De nieuwe Algemene verordening persoonsgegevens verplicht om die reden eigenaren van websites om het verkeer van persoonsgegevens te beveiligen. Kortom, een SSL-certificaat is verplicht als je persoonsgegevens, zoals adressen en betaalgegevens, verwerkt. 

Zimple Web geeft om de veiligheid van je website én de gebruikers die jouw website bezoeken. Wij willen daarom het gebruik van versleutelde websites zoveel mogelijk aanmoedigen. Daarom zijn al onze webhostingpakketten voorzien van gratis SSL-certificaten van Let's Encrypt. Deze kun je gemakkelijk aanmaken. Niet alleen voor je website, maar ook voor je FTP en webmail! Ook hebben wij het controlepaneel voorzien van een veilige verbinding, zodat iedereen op een veilige manier zijn of haar website kan beheren. 

Hoe kan ik mijn website versleutelen?

Kort door de bocht:

  • Een SSL-certificaat op je website zorgt voor een veilige verbinding tussen jouw website en de bezoekers
  • Zorg ervoor dat alle pagina's op je website voorzien zijn van een versleutelde verbinding
  • Een versleutelde website is vindbaarder in zoekmachines, zoals Bing en Google
  • Een versleutelde site is wettelijk verplicht als je persoonsgegevens verwerkt
  • Websites zonder HTTPS worden als onveilig gemarkeerd door browsers


Tuesday, October 23, 2018

« Terug