Hoe wijzig ik de nameservers van mijn domeinnaam?

Alle domeinnamen die je registreert bij Zimple Web worden automatisch voorzien van onze eigen nameservers. Op deze manier kun je gebruik maken van de DNS-management van DirectAdmin. In sommige gevallen moet je de nameservers wijzigen, vooral als je gebruik wilt maken van een extern webhostingpakket of een CDN, zoals CloudFlare. Met behulp van de onderstaande instructie kun je eenvoudig de nameservers van je domeinnaam wijzigen.

1. Ga naar het Zimple Web Paneel en log hier in met je accountgegevens

2. Selecteer 'Domeinnamen'

3. Je ziet een overzicht van je domeinnamen bij Zimple Web. Selecteer het pijltje rechts naast het tool icoon, rechts van de desbetreffende domeinnaam

4. Selecteer 'Beheer naamservers'

5. Je ziet een overzicht van de ingestelde nameservers. Selecteer 'Gebruik eigen naamservers (onder invullen)'. Wijzig daarna de nameservers door de bestaande nameservers te vervangen met de nieuwe

6. Selecteer 'Wijzig naamservers'

Let op: Het wijzigen van de nameservers kan ervoor zorgen dat je website enige tijd onbereikbaar is.