Hoe kan ik een e-mailadres toevoegen in Gmail? (POP3)

Gmail is een van de meest gebruikte e-mailprogramma's. De online mailomgeving biedt de mogelijkheid om je e-mail eenvoudig te beheren op allerlei soorten apparaten, zoals je mobiele telefoon. Wil je al je e-mails op één locatie bij elkaar te hebben? Dan is het handig om je e-mailadres(sen) van je website toe te voegen aan Gmail. Hierdoor ontvang je e-mails van je e-mailadressen in je Google inbox en kun je ook e-mails versturen via Gmail.

Hoe kan ik een e-mailadres toevoegen in Gmail? (POP3)

1. Ga naar de instellingen van Gmail (tandwieltje rechtsbovenin het scherm) en selecteer ‘See all settings’
  2. Ga naar de tab ‘Accounts and Import’
  3. Selecteer bij ‘Add a mail account’ rechts van ‘Check mail from other accounts’
  4. Vul het desbetreffende e-mailadres in
  5. Selecteer ‘Import emails from my other account (POP3)’
  6. Vul bij Username het volledige e-mailadres in
    Vul bij wachtwoord het wachtwoord van het e-mailadres in
    Vul bij POP Server het volgende adres in: mail.vulhierjedomeinnaamin.extensie
    Selecteer poort 995

Wil je een kopie van je e-mails bewaren op je webhostingpakket / mailserver? Vink 'Leave a copy of retrieved message on the server' aan

Vink ‘Always use a secure connection (SSL) when retrieving mail.’ aan
    Vink ‘Label incoming messages’ aan (optioneel)
    Selecteer ‘Add Account'
  7. Selecteer ‘Yes, I want to be able to send mail as’
  8. Vul bij ‘Name’ de gewenste naam in, bijvoorbeeld Jan Jansen - Bedrijfsnaam. Dit is de naam die ontvangers zullen zien als zij een e-mail ontvangen
    Vink ‘Treat as an alias’ uit
  9. Vul bij ‘SMTP Server’ het volgende adres in: mail.vulhierjedomeinnaamin.extensie
    Selecteer poort 465
    Vul bij Username het volledige e-mailadres in
    Vul bij wachtwoord het wachtwoord van het e-mailadres in
    Vink ‘Secured connection using SSL (recommended)’ aan
    Selecteer ‘Add Account’
  10. Een e-mail wordt verstuurd naar het desbetreffende e-mailadres. Deze kun je openen met behulp van de webmail. Ga hiervoor naar https://vulhierjedomeinnaamin.exensie/webmail
  11. Kopieer de confirmation code uit de e-mail en plaats deze onder ‘Enter and verify the confirmation code’ en selecteer ‘Verify’
  12. De koppeling met je e-mailadres is gereed. Je ontvangt e-mails van het e-mailadres in Gmail en je kunt met het adres e-mails verzenden