Wil je e-mails naar jouw domein door laten sturen naar een ander e-mailadres? Met een e-mail forwarder of forwardadres kun je e-mails snel en makkelijk doorsturen. Een forwarder is een handige oplossing als je meerdere e-mailadressen wilt gebruiken, maar met één enkele mailaccount wilt werken. Een voorbeeld is dat je e-mails van facturen@jouw-domeinnaam-.nl door wilt laten sturen jaar info@jouw-domeinnaam-.nl.

Hoe maak ik een forwardadres aan?

1. Open het DirectAdmin controlepaneel
  2. Selecteer 'Forwarders' onder de kop 'E-mail Manager' in het hoofdmenu
  3. Druk op de blauwe knop 'Create E-mail Forwarder'
  4. Vul bij 'New Forwarder Name' het adres van de forwarder in
  5. Vul in het onderste venster het e-mailadres in waar het forwardadres e-mails heen moet sturen
  6. Selecteer 'Create' om de forwarder aan te maken

Kan ik mails forwarden naar Google, Outlook, Hotmail of Yahoo?

Wij raden ten zeerste af om e-mails door te laten sturen naar externe e-mailadressen. Gebruik de forwarder enkel om e-mails door te sturen naar e-mailadressen van je eigen domein en op dezelfde webhostingpakket. Als je e-mails wilt ontvangen in de mailbox van je externe e-mailadres, dan moet je eerst een e-mailadres aanmaken. Haal vervolgens de e-mails op in het programma of op de website van je externe maildienst.