Wij bieden al sinds 2015 snelle en betrouwbare webhosting voor een lage prijs. Gedurende deze 5 jaar is Zimple Web flink gegroeid en hier zijn wij natuurlijk ontzettend trots op. Het afgelopen jaar hebben wij geïnvesteerd in de kwaliteit en snelheid van onze webservers. Een van deze investeringen is de realisatie van ons nieuwe platform die draait op LiteSpeed Enterprise. Litespeed is een geavanceerde webserver die zorgt voor razendsnelle laadtijden en uitstekende prestaties. Ook op het gebied hebben wij de nodige investeringen gedaan, waaronder het toevoegen van Imunify360. Hierdoor is je webhostingpakket voorzien van diverse beveiligingslagen en malwarebeveiliging.

Nieuwe hardware, nieuw datacenter

Het aantal gebruikers is het afgelopen jaar bijna verdubbeld. Hoewel wij veel hebben geïnvesteerd in softwarematige verbeteringen, zullen wij ook moeten investeren in hardware om de prestaties van onze diensten zo optimaal mogelijk te houden. Hoewel wij volledig achter onze huidige hardware staan, blijven wij altijd zoeken naar de beste mogelijkheden. Om die reden hebben wij besloten om binnen korte termijn al onze shared hostingpakketten te migreren naar nieuwe servers. Deze servers bevinden zich tevens in een nieuw datacenter.

Hardware

Wij selecteren onze hardware op basis van kwaliteit, snelheid en stabiliteit. Wij hebben daarom gekozen voor hoogwaardige Intel servers, voorzien van snelle Intel Xeon Gold 6240 processoren. Hierdoor zijn onze webhostingpakketten ook geschikt voor zwaardere applicaties. Om je te kunnen verzekeren van de beste prestaties zijn onze nieuwe servers voorzien van NVMe SSD’s. Deze vorm van schijfruimte is beduidend sneller en stabieler dan de traditionele SSD.

Datacenter

Onze nieuwe webservers bevinden zich in een ander datacentrum, namelijk het First Colo Datacenter in Frankfurt am Main. Het hypomoderne datacentrum gebruikt hoogwaardige technieken om de snelheid en bereikbaarheid zo optimaal mogelijk te houden. Dankzij verschillende redundancy oplossingen en een uitstekende anti-DDOS beveiliging garandeert First Colo een beschikbaarheid van 99,9%. Op het gebied van duurzaamheid maakt het datacentrum gebruik van 100% groene stroom en worden technische vernieuwingen toegepast om het energieverbruik van de apparatuur zo laag mogelijk te houden.

Servermigratie

Wij zullen binnenkort alle bestaande webhostingpakketten migreren naar onze nieuwe servers. Onze klanten zullen hier binnenkort een e-mail over ontvangen.