Spookfacturen van HSI Domein & Hosting Service NL in omloop. Voorbeeld spookfactuur

Heb je een vreemde e-mail ontvangen met daarin een factuur van HSI Domein & Hosting Service NL? In dat geval heb je een spookfactuur gekregen van een malafide bedrijf, genaamd HSI Domein & Hosting Service NL of Comnet24 Domein & Hosting Service NL. Het gaat om een neppe factuur (spookfacturen), dus betaal deze niet!

Wat is een spookfactuur?

Een spookfactuur is een factuur voor goederen of diensten die nooit zijn geleverd. Deze worden in de meeste gevallen verzonden door malafide bedrijven en/of oplichters. Hoewel een spookfactuur er veelal officieel en zakelijk uitziet, bestaan de gefactureerde goederen niet. De meeste spookfacturen gaan om relatief lage bedragen in de zakelijke wereld en worden in grote aantallen naar verschillende soorten ondernemingen verstuurd. De laatste jaren ontvangen ook consumenten spookfacturen voor allerlei soorten producten en diensten.

Hoe herken je een spookfactuur?

Een spookfactuur herken je vaak aan de gefactureerde diensten die op de desbetreffende factuur vermeld staan. Het gaat om diensten die je niet afneemt of waar je geen factuur van verwacht. Daarnaast worden spookfacturen veelal verstuurd via verdachte afzenders, zoals een ongebruikelijk e-mailadres. Daarnaast ontbreekt op de meeste spookfacturen de factuurgegevens van de ontvanger, omdat het factuurbestand in grote aantallen wordt verstuurd.

Wie is HSI Domein & Hosting Service NL?

HSI Domein & Hosting Service NL is een niet bestaand bedrijf. Het gaat om oplichters die bedrijven en particulieren geld afhandig willen maken. Dit doen zij door het versturen van spookfacturen voor niet bestaande diensten en producten. De door deze partij vermelde bedrijfsgegevens zijn vals en zij vragen zowel bedrijven als particulieren om bedragen over te boeken naar Spaanse rekeningnummers. Vertrouw deze partij niet! Ook Opgelicht?! AVROTROS en SIDN waarschuwen voor deze oplichterij.

Spookfactuur van HSI Domein & Hosting Service NL

De spookfacturen van HSI Domein & Hosting Service NL worden verstuurd vanuit een @gmail e-mailadres. De titel van de e-mail is ‘Domeinregistratie voor 2022 / 2023‘. De e-mail bevat een bijlage met daarin een op het eerste gezicht lijkende factuur. De werkelijkheid is echter anders. Allereerst ontbreken de persoonsgegevens van de ontvanger van de factuur. Daarnaast is de bijgeleverde factuur vaak een .png of .jpeg bestand en geen .pdf bestand. Ook ontbreken veel bedrijfsgegevens van de verzender op de factuur en wordt een Spaans rekeningnummer vermeld, terwijl de afzender zich voordoet als Nederlands bedrijf.

Tot slot geven de kleine lettertjes onderaan de spookfactuur aan dat het geen factuur betreft, maar een offerte. Het uiterlijk van het bestand doet echter voorkomen dat het om een factuur gaat. De offerte dient als aanbieding voor het leveren van een domeinregistratie, maar het is echter de vraag of deze diensten geleverd zullen worden. Trap er niet in!

Kleine letters van spookfactuur. Spookfacturen van HSI Domein & Hosting Service NL in omloop

Is mijn domeinnaam geregistreerd door HSI Domein & Hosting Service NL?

HSI Domein & Hosting Service NL stuurt facturen voor de registratie van .co en .info domeinen. Aangezien de spookfacturen van deze partij allesbehalve betrouwbaar zijn en valse bedrijfsgegevens bevatten, zullen zij geen domeinnamen registreren. Het gaat in dit geval om pure oplichterij.

Wil je zeker weten of je domeinnaam veilig is? Of wil je voor de zekerheid je domeinnaam veilig stellen? Neem gerust contact op met onze klantenservice.