Hoe log ik in via FTP met Filezilla?

FTP is dé ideale manier om snel en gemakkelijk bestanden te uploaden naar je webhostingpakket. Een van de bekendste FTP-programma's is Filezilla. Dit programma is gratis te gebruiken en staat bekend als erg gebruiksvriendelijk.

Hoe log ik in via FTP met Filezilla?

1. Open Filezilla en selecteer 'File' linksboven in het menu. Selecteer vervolgens 'Site Manager'
  2. Druk op 'New site' om een nieuwe FTP-verbinding toe te voegen
  3. Vul bij 'Host' jouw domeinnaam in (bijvoorbeeld jouwxdomeinx.nl)
  4. Selecteer 'Only use plain FTP' bij 'Encryption'
  5. Selecteer 'Normal' bij 'Logon type'
  6. Vul bij 'User' de gebruikersnaam van je FTP-account in. Voor de hoofdgebruiker is dit ook de gebruikersnaam waarmee je inlogt in het DirectAdmin-controlepaneel. Voor de hoofdgebruiker is het enkel de gebruikersnaam zonder @jouwxdomeinx.nl erachter
  7. Voer het wachtwoord in bij 'Password'
  8. Selecteer 'Connect' om verbinding te maken met FTP
  9. Je bent succesvol verbonden met je webhostingpakket. Wil je nog een keer verbinden met dezelfde account? Dan hoef je enkel stap 1 te herhalen. Selecteer vervolgens de gewenste verbinding in het overzicht en selecteer vervolgens 'Connect'