Hoe maak ik een back-up in DirectAdmin?

In DirectAdmin kun je eenvoudig een back-up maken van je webhostingpakket. Wij raden aan om regelmatig back-ups te maken van je bestanden, vooral als je bijvoorbeeld Wordpress wilt updaten of een grote wijziging wilt doorvoeren op je website. Zo kun je altijd je bestanden herstellen als er iets misgaat.

Wat zijn de voor- en nadelen van back-ups maken in DirectAdmin?

Voordelen:
- Met één druk op de knop een back-up maken van zowel je files, e-mails en databases en domein(en) op je pakket
- Eenvoudig te restoren
- Geschikt voor het handmatig maken van back-ups

Nadelen:
- De back-ups worden opgeslagen op je webhostingpakket en worden dus opgeteld aan je verbruikte schijfruimte
- Het is niet mogelijk om periodieke back-ups in te stellen

Wil je een back-up maken van je website, zonder dat deze op je eigen pakket wordt opgeslagen? Met behulp van de back-upfunctie van Installatron kun je eenvoudig back-ups maken en herstellen van bijvoorbeeld Wordpress en Joomla. Meer informatie kun je hier vinden

Hoe maak ik een back-up in DirectAdmin?

1. Open het DirectAdmin controlepaneel (jouwxdomeinxnaam.nl:2222)
  2. Selecteer 'Restore/Create Backups' onder 'Advanced Features'
  3. Standaard staan alle opties aangevinkt. Wil je van bepaalde opties geen back-up maken? Dan kun je deze uitvinken. Als je enkel een back-up wilt maken van specifieke opties, vink dan alles uit en vink dan enkel de gewenste opties aan
  4. Selecteer 'Create backup' rechts onderin het scherm
  5. De back-up wordt gemaakt en geplaatst in de back /backups
  6. Wij raden aan om het back-upbestand te downloaden en op een veilige plek op te slaan. Het bestand op je pakket kun je vervolgens verwijderen om schijfruimte te besparen. Je kunt er ook voor kiezen om het bestand te laten staan op je webhostingpakket, mits je voldoende schijfruimte hebt

Hoe plaats ik een zelfgemaakte back-up terug?

1. Heb je na het maken van de back-up het bestand gedownload? Upload het back-upbestand van je website naar de map /backups
  2. Open het DirectAdmin controlepaneel (jouwxdomeinxnaam.nl:2222)
  3. Selecteer 'Restore/Create Backups' onder 'Advanced Features'
  4. Druk op 'Restore backup'
  5. Selecteer het gewenste back-upbestand
  6. Standaard staan alle opties aangevinkt, mits geselecteerd tijdens het maken van de back-up. Wil je enkel specifieke opties terugplaatsen? Vink dan alles uit en vink dan enkel de gewenste opties aan
  7. Selecteer 'Restore' rechts onderin het scherm