Het is bij Zimple Web mogelijk om de versie van PHP te wijzigen. Alle webhostingpakketten draaien standaard op PHP 7.3. Soms heeft je website een andere versie van PHP nodig en/of aanvullende modules. De native versie is dan niet voldoende om je website goed te kunnen laten functioneren.

Stel PHP in zoals je zelf wilt

Wij bieden je graag de vrijheid om zelf je PHP-versie te selecteren en te voorzien van de benodigde extensies. Dit kun je eenvoudig doen in het DirectAdmin controlepaneel. Ook is het mogelijk om de max_execution_time, max_input_time, memory_limit, post_max_size en upload_max_filesize te wijzigen.

PHP-versie instellen

1. Open het DirectAdmin controlepaneel (jouwxdomeinxnaam.nl:2222)
  2. Selecteer 'Select PHP Version' onder 'Advanced Features'
  3. Selecteer bij 'Current PHP version' de gewenste versie van PHP
  4. De versie van PHP is nu gewijzigd. De volgende stappen gaan over PHP-extensies en opties
  5. Na het selecteren van een gewenste PHP-versie (m.u.v. native), kun je in hetzelfde scherm aanvullende PHP-extensies selecteren
  6. Selecteer 'Options' in het menu rechts van 'PHP selector' als je o.a. de de max_execution_time, max_input_time, memory_limit, post_max_size en/of upload_max_filesize wilt wijzigen
  7. De wijzigingen worden automatisch opgeslagen