Steeds vaker zien wij aanbieders van webhosting hun producten adverteren met onbeperkt dataverkeer. Er bestaat echter geen onbeperkt, want aan alles zit een grens. Dit principe geldt ook voor webhosting, want opties als diskruimte en dataverkeer kennen een limiet. Het is niet mogelijk om een computer te voorzien van een harde schijf met een onbeperkte schijfruimte en voor webservers is dit niet anders. Er zijn verschillende online artikelen die uitleggen waarom onbeperkt dataverkeer niet bestaat. In de kleine letters beschrijven deze bedrijven de spelregels van onbeperkt dataverkeer en deze laten in veel gevallen toch limieten zien, met onverwachte kosten tot gevolg.

Zimple Web gelooft niet in onbeperkt dataverkeer. Het is een strategie om nieuwe klanten te werven waar wij niet achter staan. Bij ons staan transparantie en eerlijke communicatie hoog in het vaandel. Wij willen duidelijk laten zien wat de grenzen van onze pakketten zijn en wat de mogelijkheden zijn.

Maar, jullie hanteerden voorheen ook een Fair Use Policy op dataverkeer?
Tot april 2020 hanteerden wij een Fair Use Policy (FUP) op onze webhostingpakketten. Dit hield in dat voor normaal gebruik geen dataverkeerlimiet gold. Er was enkel sprake van een limiet als een pakket buitensporig veel dataverkeer verbruikte. Wij waren echter van mening dat deze methode niet concreet genoeg was. Het is namelijk lastig om aan te geven wat exact buitensporig gebruik is. Een duidelijk limiet biedt echter duidelijkheid en voorkomt conflicten over wat normaal of geen normaal gebruik is.

Zie: Wat gebeurt er als ik al mijn dataverkeer heb verbruikt?