Hoe maak ik een back-up van mijn website met Installatron?

Installatron is een applicatie waarmee je eenvoudig software kunt installeren, updaten en beheren. Het installeren van een contentmanagementsysteem (CMS), zoals Wordpress of Joomla is daarmee in enkele minuten gedaan. Het gebruiken van Installatron voor het beheren van je website brengt een aantal grote voordelen met zich mee. Een van deze voordelen is het maken en herstellen van back-ups.

Wat zijn de voor- en nadelen van back-ups maken met Installatron?

Voordelen:
- Bij Zimple Web worden de back-ups extern opgeslagen, waardoor back-ups geen schijfruimte in beslag nemen
- Het is mogelijk om periodieke back-ups in te stellen
- De back-ups worden in de achtergrond gemaakt, zodat je zelf niet hoeft te wachten
- De back-ups kunnen met een klik op de knop worden teruggezet

Nadelen:
- Het is alleen mogelijk om back-ups te maken van applicaties in Installatron
- Bestanden buiten je website, zoals e-mails en overige mappen, worden niet meegenomen in de back-up

Hoe maak ik een back-up met Installatron?

1. Open het DirectAdmin controlepaneel (jouwxdomeinxnaam.nl:2222)
  2. Selecteer 'Installatron Applications Installer' onder 'Extra Features'
  3. Er wordt een overzicht weergeven van de websites die op je pakket zijn geïnstalleerd
  4. Rechts naast de titel van de desbetreffende website zie je vier icoontjes. Met het tweede icoontje van links (met het buigende pijltje naar rechts) kun je een backup van de site maken.
  5. Selecteer 'Zimple Web Backup' onder 'Backup location'. Hiermee wordt de back-up extern opgeslagen. Wil je de back-up op een andere locatie opslaan? Selecteer dan 'Add a new backup location.'
  6. Selecteer de knop 'Back-up'
  7. De back-up van je applicatie wordt gemaakt. Je kunt het scherm wegklikken, omdat de back-up in de achtergrond wordt aangemaakt en verwerkt

Waar kan ik een overzicht vinden van de back-ups in Installatron?

1. Open het DirectAdmin controlepaneel (jouwxdomeinxnaam.nl:2222)
  2. Selecteer 'Installatron Applications Installer' onder 'Extra Features'
  3. Selecteer 'My backups' in het menu bovenin
  4. Hier wordt een overzicht weergeven van alle back-ups die gemaakt zijn van je applicatie(s). Het is hier mogelijk om back-ups te verwijderen, te downloaden of terug te zetten (restore)