Hoe versleutel ik mijn website met SSL?

Waarom moet ik mijn website versleutelen?

Een versleutelde website met HTTPS is een beveiligde versie van de 'onveilige' HTTP. De verbinding tussen bezoekers en een HTTPS-website is namelijk versleuteld dankzij een SSL-certificaat. Hierdoor is het voor kwaadwillenden lastiger om gevoelige informatie te onderscheppen. Versleutelde websites worden door browsers beloond met een veiligheidsslot in de adresbalk, zijn vindbaarder in zoekmachines en zijn minder kwetsbaarder voor hackers.

Hoe maak ik een SSL-certificaat aan in DirectAdmin?

• Open het DirectAdmin controlepaneel
  • Selecteer 'SSL Certificates' onder de kop 'Advanced Features'
  • Selecteer de button in de tweede blauwe balk
  • Druk op de button 'Free & automatic certificate from Let's Encrypt'
  • Vul bij e-mail jouw e-mailadres in
  • Selecteer onder 'Let's Encrypt Certificate Entries' de entries die versleuteld moeten worden
  • Wij raden aan om, naast de standaard aangevinkte entries, ook mail.website.extensie aan te vinken
  • Druk op 'Save' en het certificaat wordt aangemaakt. Dit kan enkele momenten duren
  • Als het certificaat is aangemaakt, kun je gebruik maken van HTTPS (https://websitenaam.extensie)

Hoe versleutel ik mijn Wordpress-website met een plug-in?

• Ga naar het Dashboard van je Wordpress-website
  • Selecteer 'Plugins' in het linkermenu en druk vervolgens op 'Nieuwe plugin'
  • Zoek vervolgens naar 'Really Simple SSL'
  • Installeer de plugin 'Really Simple SSL
  • Activeer de plugin
  • Na het activeren zal een melding verschijnen met de vraag of je SSL wilt inschakelen. Ga hiermee akkoord
  • De kans bestaat dat je automatisch wordt uitgelogd
  • HTTPS is geactiveerd en je website is versleuteld

Hoe kan ik handmatig mijn website versleutelen?

• Maak of open het .htaccess bestand van je bestand (te vinden in public_html)
  • Voeg het volgende toe aan het .htaccess bestand
  • RewriteEngine On
    RewriteCond %{HTTPS} off
    RewriteRule (.*) https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R=301,L]
  • Sla het bestand op en upload deze weer naar public_html
  • Email, SSL