Hoe maak ik een back-up van mijn website?

Er zijn verschillende manieren om een back-up van je website te maken. Wil je een back-up maken van je gehele webhostingpakket, inclusief al je bestanden, e-mails en databases? Dan kun je dit het beste doen in DirectAdmin. Maak je gebruik van een CMS (Wordpress, Joomla, Drupal, etc.) en wil je enkel back-ups maken van je website en bijhorende bestanden? Dan kun je dit doen in Installatron. Daarnaast zijn er diverse plug-ins voor o.a. Wordpress beschikbaar, waarmee je in het dashboard van je CMS back-ups kunt instellen.